Pages

19/08/2011

Thaimaalainen naudanlihasalaatti


Tämä ihanan tulinen salaatti on yksi aivan ehdottomista suosikeistani. Oikein tuhdisti korianteria päälle ja reilusti chiliä, niin että suussa polttelee, mutta kuitenkin pakko saada lisää. En yleensä ole kovin ihastunut selleriiin, mutta tähän se sopii kuin nakutettu.

400g naudan lihaa ohuina siivuina
1 sipuli ohuina viipaleina
4 kaffirlimetin lehteä ohuina suikaleina
varsiselleriä ohuina siivuina
salaattia
2 tomaattia
kurkkua
tuoretta korianteria

Kastike:
2 valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä tai galangal juurta
2 pientä chiliä (tai maun mukaan)
1 rkl ruokosokeria
n. 1/2 dl limen mehua
2 rkl kalakastiketta

Laita kypsät lihaviipaleet, selleri, kaffirinlehdet, sipuli ja koriateri kulhoon ja sekoita hyvin. Valmista kastike pilkkomalla valkosipuli ja inkivääri/galangal pieneksi, lisää sokeri ja jauha ainekset huhmaressa. Lisää kalakastike ja limettimehu ja viipaloidut chilit. Kaada kastike kulhoon ja annan lihan maustua sillä välin, kun viipaloit kurkun ja tomaatin. Asettele salaatti tarjoiluastiaan, lisää liha sekä tomaatti ja kurkku salaatin päälle. Ja vielä reilusti korianteria makua ja kaunista väriä antamaan. Nauti riisin kanssa tai sellaisenaan.

I just love this fresh and spicy beef salad with lots of chili and coriander.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...