Pages

01/04/2012

Raikas sitruunamousse


Pääsiäisen ja kevään herkku on raikas sitruunamousse. Tämä syntyy vaivattomasti ja on ihanan samettinen ja sitruunainen.

Tarvitset mousseen

2 sitruunaa
3 munaa
0,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan viideksi minuutiksi. Pese sitruunat ja raasta niiden kuori. Purista mehu, tarvitset 0,75 desiä sitruunamehua. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Toisessa kulhossa vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahtoon raastettu sitruunan kuori. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja liuota liivatelehdet mehuun. Kaada mehu ohuena nauhana keltuaisvaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna hieman jäähtyä ja vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi. Lopuksi sekoita kermavaahto ja valkuaisvaahto keltuaisten joukkoon varovasti nostellen. Jaa mousse annosmaljoihin ja laita jääkaappin pariksi tunniksi. Tarjoa sellaisenaan tai vaikkapa marjojen tai suklaarouheen kera.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...