Pages

27/06/2012

Mansikka-raparperimehua


Tässä tulee lisää raparperiohjeita. Saat aivan ihanaa mehua mansikoista ja raparperista. Raikkaan lisän mehuun tuo tuore minttu.

Mehuun tarvitset:
n. 900 g raparperia
500 g mansikoita
5 dl sokeria
2,5 litraa vettä
tuoretta minttua

Perkaa ja pilko raparperit ja mansikat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää sinne raparperit, mansikat ja tuoreita mintunlehtiä. Keitä hiljalleen n. puoli tuntia. Anna jäähtyä hieman ja siivilöi mehu toiseen kattilaan. Kiehauta siivilöity mehu ja lisää sokeri. Anna kiehua n. 10 minuuttia. Pullota. Mehu on aika vahvaa, joten lisää hieman vettä, kun tarjoilet sitä. Nauti kylmänä jääpalojen ja mintunlehtien kera.

Raparperi-mansikkamassan voit hyödyntää piirakan täytteeksi tai hillokkeeksi halutessasi.





Muita raparperiohjeita:
Raparperisiirappi
Raparperikiisseli

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...