Pages

08/08/2012

Muropohjainen mustikkapiirakka



Olemme esitelleet jo Ihanan marjapiiraan ja Murun marjapiirakan, nyt on vuorossa perinteinen murotaikinaan leivottu mustikkaherkku. Murotaikinasta voit tehdä myös pikkuleipiä, mutta tällä kertaa siitä tuli piirakkapohja ja se syntyi näin:

125 grammaa voita ja 1,5 desiä sokeria vatkattiin vaahdoksi. Joukkoon lisättiin yksi kananmuna. 2 dl jauhoja, 0,5 dl kaurahiutaleita (tai pelkästään 2,5 dl jauhoja), teelusikallinen leivinjauhetta ja kaksi teelusikallista vanilliinisokeria sekoitetaan keskenään ja sitten vaahdon sekaan.

Taikina painellaan voidellun vuoan pohjalle. Pinnalle ripotellaan mustikat, joihin on laitettu ruokalusikallinen sokeria ja perunajauhoja. Piirakka paistuu uunissa 175 asteessa puolisen tuntia.

Tarjoillaan jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Myöhemmin luvassa vielä (ainakin) yksi variaatio mustikkapiirakasta, joka sopii erinomaisesti piknik-evääksi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...