Pages

24/08/2012

New York juustokakku kirsikoilla



Tässä ihastuttava juustokakun ohje. Tyttäreni toivoi synttärikakuksi kirsikkakakkua ja ajattelin, että juustokakun kanssa kirsikat toimivat varmasti hienosti. Ja niin toimikin! Googlasin juustokakkuohjeita ja BBC sivuilta löytyi pettämättömän hyvä NY juustokakun ohje. Kirsikkapäällysen sävelsin sitten itse. Ystäväni Eeva toivoi tätä reseptiä itselleen ja tässä se nyt tulee:

New York cheesecake

Pohja:
85 g sulatettua voita
140 digestive keksejä
1 rkl sokeria

Laita uuni kuumenemaan 180 C asteeseen (kiertoilma 160 C). Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit tehosekoittimella/sauvasekoittimella. Lisää voi ja sokeri ja sekoita. Painele keksimurumassa vuoan pohjalle ja paista uunissa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kakkutäyte:
3 x 300 g philadelphia juustoa (tai muuta maustamatonta tuorejuustoa)
250 g sokeria
3 rkl jauhoja
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
sitruunankuori hienoksi raastettuna
n. 2 rkl sitruunamehua
3 munaa ja yksi  munankeltuainen
200 ml kermaviiliä

Nosta uunin lämpötila 240 C asteeseen (kiertoilma 200 C). Vatkaa tuorejuusto kermamaiseksi n. 2 minuuttia. Alenna sähkövatkaimen kierroksia ja lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Lisää vaniljasokeri, hyppysellinen suolaa sekä jauhot.

Lisää massaan raastettu sitruunankuori ja -mehu koko ajan vatkaten. Lisää yksitellen munat ja munankeltuainen. Sekoita kermaviili notkeaksi ja lisää se kakkumassaan ja vatkaa vielä hetki, että siitä tulee kevyttä ja ilmavaa. Älä vatkaa liikaa.

Ota jäähtynyt kakkuvuoka ja voitele vuoan reunat sulatetulla voilla. Kaada kakkumassa vuokaan keksipohjan päälle. Jos pinnalle jää paakkuja, upota ne varovasti veitsen kärjellä syvemmälle massaan. Tasoita kakun pinta tasaiseksi.

Paista kakkua 10 minuuttia. Laske lämpötilaa sen jälkeen 110 C asteeseen (kiertoilma 90 C). Paista vielä n. 25 minuuttia tai kauemmin tarvittaessa. Kakku saa jäädä keskeltä hyllyväksi. Sammuta uuni, ja jos haluat kakusta oikein kermaisen ja pehmeän avaa uunin ovi. Jos pidät kuivammasta kakusta, jätä ovi kiinni. Kakku saa jäähtyä uunissa 2 tuntia.

Kakku paranee vain, kun jätät sen yöksi jääkaappiin. Terävää veistä apuna käyttäen irrota kakku vuoasta irti ja avaa reunat.

Kirsikkatäyte

0,5 l kirsikoita
1 1/2  rkl maizeneaa
3 rkl vettä
1 dl mansikkamehua
n. puolikkaan sitrunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunamehua
1-2 rkl sokeria

Puolita kirsikat ja poista kivet. Sekoita maizena kylmään veteen.  Laita kattilaan mehu kiehumaan, lisää maizena, kirsikat, sitruunan mehu, kuoret ja sokeri. Keitä muutama minuutti, kunnes kirsikat ovat pehmenneet ja neste alkanut hyytelöityä. Anna jäähtyä ja levitä jäähtynyt kirsikkatäyte kakun päälle.

    

2 comments:

tuulento said...

Kävin taas katselemassa. Olet sinä aikamoinen värkkääjä, mistä sitä energiaa riittää? Ja aikaa?

Ulla said...

Aikaa voisi kyllä jostain tilata lisää... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...