Pages

30/09/2012

Marinoidut paprikat


Hilloa on nyt tehty. Oreganon pistin kuivumaan, mutta lehtipersilja, basilika ja minttu löytyvätkin pakastimesta. Säilöminen talven varalle on jotenkin niin kotoista, että siitä tulee hyvä mieli! Grillattu paprika on myös yksi suosikkiherkuistani, ja sitä kannattaa myös laittaa purkkiin yrittien kanssa marinoitumaan ja herkutella myöhemmin salaatin kanssa, käyttää lisukkeena liharuualle tai lisätä eri kastiketahnoihin makua tuomaan.

Marinoidut paprikat

4 kpl paprikoita
0,5 dl öljyä
0,5 dl balsamicoa
3 valksipulia
0.5 tl suolaa
pippuria
rosmariinia, timjamia ja oreganoa


Voit tehdä paprikat uunissa grillivastuksen kanssa tai jos vielä näin syksylläkin tykkäät lämmittää grilliä, niin saat nämä paprikat grillattua siinä samalla, kun valmistelet muita herkkuja. Pirskottele paprikoiden päälle vähän öljyä ja kuumenna grillissä/uunissa grillivastuksen alla niin, että paprikan pinta alkaa kunnolla tummua.
Pistä grillatut paprikat välittömästä muovipussiin ja sulje se. Anna pehmetä hetken ja revi sitten paprioista kuoret irti.
Pilko paprikat mieleiseen kokoon. Sekoita marinadin ainekset ja laita paprikat marinoitumaan.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...