Pages

23/12/2012

Holiday Pops


Paikallisen joulukonsertin, Holiday Popsin, innoittamana tein jouluisia kakkutikkareita. Tikkarimassa syntyy helposti joko mutakakusta tai tavallisesta sokerikakusta sekä tuorejuustosta. Koska tikkareissani oli valkoinen kuorrutus, kakkumassaan turvallisin valinta oli vaalea kakku. Fuskasin ja ostin kakkujauhoseoksen, mutta voit tehdä kääretorttupohjan helposti näin:

4 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet varovasti siivilän läpi vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Kakku murustellaan kulhossa ja joukkoon lisätään joko 100 g tuorejuustoa (maustamatonta tai maustettua) tai kuppikakkujen kuorrutetta. Sekoita massa tasaiseksi ja pyörittele siitä haluamasi kokoisia tikkareita. Tein ensin pyöreitä palloja ja litistin niitä sitten lasin pohjalla tasaiseksi, jotta koristeet pysyvät paremmin.

Sulata pussillinen Candy Melts -nappeja ja kasta tikkaritikkujen päät sulassa kuorrutteessa. Laita tikut tikkaripalloihin kiinni, kuorrutteen on tarkoitus toimia liimana. Laita tikkarit tunniksi jääkaappiin kovettumaan, jotta pallot eivät putoa tikun päästä pois.

Sulata kuorrute uudestaan ja kierittele tikkarit siinä. Koristele haluamallasi tavalla.

Happy holidays!



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...