Pages

09/12/2012

Karpalomuffinssit


Pääsin pitkästä aikaa vatkaimeen käsiksi ja päätin tehdä jotain jouluista. Uunista tuli ulos herkullisia karpalomuffinsseja, jotka olivat sopiva yhdistelmä makeaa ja kirpeää.

Taikinaan tuli:
2 kuppia vehnäjauhoja
1 kuppi täysjyvävehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
puoli kuppia voita
1 kuppi tavallista sokeria
1/4 kuppi ruskeaa tai fariinisokeria
1 kananmuna
2 keltuaista
1 kuppi maitoa
1 tl vaniljauutetta
2 kuppia karpaloita, mieluiten tuoreita

Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna ja keltuaiset ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita vaniljauute joukkoon. Kääntele vuorotellen jauhoseosta ja maitoa taikinaan. Lopuksi lisää vielä karpalot. Täytä muffinssivuoat vain 3/4 verran, itse ahneuksissani laitoin vähän liikaa taikinaa ja osa karkasi paiston aikana pellille. Paistele 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Voit halutessasi ripotella muffinssien päälle sokeria ennen paistoa. Näin pinnasta tulee makea ja rapsakka.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...