Pages

18/02/2013

Red Velvet Whoopie Piet

Kuppikakun littanampi serkku whoopie pie on jo pitkään kummitellut mielessäni ja nyt vihdoin ehdin testata kyseistä leivonnaista. Tarina kertoo, että tämä makea herkku syntyi hyvin arkisesta syystä. Kuppikakku ei mahdu siististi eväsrasiaan, joten jos mielii vastaavaa kakkusta muualla kuin kotona keittiönpöydän ääressä nauttia, pitää se laittaa kahteen osaan ja sipaista kuorrute kakkusten väliin. Ja näin tein.

En ole koskaan myöskään kokeillut Red Velvet -kakun leipomista joten yhdistin nämä kaksi uutta tuttavuutta. Olen aina ollut siinä harhaluulossa, että Red Velvet -kakun väri tulee punaisista marjoista. No näin ei asia ihan ollut, mutta ei se vähennä kakun herkullisuutta. 

Näin ne whoopie piet siis syntyivät:

2 kuppia jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
0,5 kuppia huoneenlämpöistä voita
1 rkl vaniljauutetta
1 kuppi sokeria
0,5 kuppia maitoa
2 rkl punaista elintarvikeväriä

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää joukkoon kanamuna ja vaniljauute. Sekoita kuivat aineet keskenään. Tämän jälkeen lisää vuorotellen kuivia aineita ja maitoa takinaan varovasti sekoittaen. Lopuksi lisää punainen väri ja sekoita taikina tasaiseksi. 

Helpointa on tehdä pyöreitä whoopie pieta. Lähdin liian hankalasti liikkeelle ja yritin sydämen muotoisia. Leivinpaperiin voi piirtää muotit ja pursottaa taikinan niiden avulla. Kannattaa jättää leviämisvaraa. 

Paista whoopie piet 175 asteessa noin 7 minuuttia uunista riippuen. Anna jäähtyä ja irrota varovasti leivinpaperista. 

Kuorrutteeseen tulee
0,5 kuppia voita
kuppi tuorejuustoa
2 kuppia tomusokeria
ripaus suolaa

Vatkaa ensin voi kuohkeaksi ja lisää sitten muut aineet. Vatkaa tasaiseksi. Laita kuorrutetta kahden kakun väliin ja pakkaa evääksi. Tai nauti heti!



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...