Pages

31/03/2013

Herkullinen pääsiäiskakku



 Kodin kuvalehdessä oli ohje pääsiäiskakusta, jolla oli pupunkorvat. Ohje näytti hauskalta, mutta toteutin sen tylsästi  ilman pupunkorvia, ja päällystiin sen keltaisella marsipaanilla. Kakussa on herkullinen mango-persikka-rahkatäyte. Ensi kerralla taidan kokeilla tätä suklaakuorrutuksella. Tässä kakun ohje:

Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
7 liivatelehteä
2 1/2 dl kuohukermaa
2 dl mangososetta
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
1 tlk (430g) persikanpuolikkaita sokeriliemessä
3 rkl sitruunatahnaa
3-4 rkl limettimehua
1 passionhedelmä

Päälle:
1 1/2 pkt keltaista marsipaania
( 1 pkt vihreää, jos haluat tehdä ruohokoristeen)
pääsiäismunia/karkkeja/muita koristeita.

Pohja:
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seos munasokerivaahtoon varovasti nostellen.
Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Halkaisija n. 24 cm.Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Nosta jäähtymään.

Täyte:
Pane täytettä varten liivatelehdet kylmään veteenpehmenämään n. 5 minuutiksi. Vaahdota kerma.
Yhdistä toisessa kulhossa mangosose ja vaniljarahka, valutetut ja pilkotut säilykepersikat, sitruunatahna ja passion hedelmän sisus. Halutessasi voit siiviölidä passionhedelmän siemenet.
Nostele lopuksi sekaan vaahdotettu kerma.
Kuumenna limettimehu kiehuvaksi  ja liota siihen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan tasaiseksi seokseksi.

Kokoa kakku:
Leikkaa jäähtynyt pohja leveyssuunnassa kolmeen yhtä ohueen osaan. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Aseta yksi alimmaminen levy kakkuvuoan pohjalle ja levitä päälle puolet täytteestä. Nosta seuraava levy seoksen päälle ja levitä loput täytteestä. Aseta vielä viimeinen kakkuviipale päällimmäiseksi. Laita tuorekelmua päälle ja jääkaappiin yön yli.

Kumoa kakku leivinpaperin päälle tarjoiluvadille ja poista muovikelmu. Kauli marsipaanilevystä reilusti kakkua isompi levy ja nosta se varovasti kakun päälle. Leikkaa terävällä veitsellä ylimääräiset marsipaanit poiscm levy. nosta kaulittu levy kakun pinnalle ja painele se rauhallisin kädenvedoin ylhäältä alaspäin kakun pintaan kiinni.







No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...